Port of Antwerp

ChainPORT hackaton: wereldhavens zetten in op digitale logistiek en innovatie

publish date
21/03/2018

Dit najaar wordt voor het eerst de chainPORT hackathon georganiseerd, simultaan in de havens van Antwerpen en Los Angeles. Gedurende drie dagen en twee nachten werken deelnemers samen aan creatieve oplossingen voor de lokale en wereldwijde uitdagingen van de haven van morgen.

hackathon

Wereldwijde uitstraling

Het chainPORT-initiatief is een unieke samenwerking tussen verschillende havenautoriteiten wereldwijd: Antwerpen, Barcelona, Busan, Felixstowe, Hamburg, Los Angeles, Montreal, Rotterdam, Shenzehen en Singapore. ChainPORT heeft de ambitie om geavanceerde processen en technologieën te ontwikkelen om op die manier de toekomst van de havensector vorm te geven. Een van deze initiatieven is de chainPORT hackaton, waarbij deelnemers uit de hele wereld zullen samenwerken aan lokale en wereldwijde havengerelateerde IT-uitdagingen.

11, 12 en 13 oktober @ Antwerp Expo

Antwerp Expo wordt drie dagen omgetoverd tot een plek waar innovatie in de maritieme en logistieke sector centraal staan. De deelnemers krijgen concrete uitdagingen uit de logistieke sector voorgeschoteld rondom onderstaande thema’s:

- Mobiliteit verhogen via een efficiënte en duurzame modal shift
- Vergemakkelijken van datasharing tussen de verschillende havens
- Verhogen van veiligheid en verbeteren van beveiliging
- Efficienter worden door digitalisatie en optimalisatie van administratieve processen
- Duurzaamheid nastreven door data om synergiën creëren tussen verschillende energiebronnen.
Het is de bedoeling om op drie dagen tijd van een idee naar een werkend concept te komen, waarbij de deelnemers/teams begeleid worden door coaches uit de business- en developmenthoek. Op zaterdagmiddag stellen de teams hun uitgewerkte oplossingen voor aan een vakjury. De winnaars maken kans op een volwaardig academisch of B2B-begeleidingstraject om hun concept verder te kunnen ontwikkelen.

De #ChainportHack18 Antwerpen is een initiatief van NxtPort, Alfaport Voka en het Havenbedrijf Antwerpen.

Deelnemen?

De chainPORT hackaton staat open voor start-ups, scale-ups, studenten en ondernemingen die hun tanden willen zetten in de havenuitdagingen van morgen.

Schrijf je meteen in

Meer info