Port of Antwerp

Containerhergebruik

Wat is het?

CONTAINERHERGEBRUIK is een gebruiksvriendelijke online toepassing die communicatie tussen transporteur en rederij of scheepsagent over containerhergebruik vergemakkelijkt.

De transportonderneming kan op een uniforme wijze bij de deelnemende rederijen een aanvraag indienen om een importcontainer te hergebruiken voor een exportzending binnen dezelfde rederij. De transportonderneming voert zowel import- als exportritten uit. Door containers te hergebruiken, verminderen ritten met lege containers: een optimalisatie van het transport! 

Hoe werkt het?

  1. De transporteur meldt aan op de toepassing en vult de nodige gegevens in voor de aanvraag tot hergebruik van een container.
  2. De aanvraag wordt automatisch gevalideerd volgens door de rederij opgegeven parameters,
  3. De transporteur ontvangt meteen feedback van de rederij.
  4. De rederij krijgt via de applicatie op haar beurt een goed overzicht en een accurate rapportering van het materiaal dat in omloop is.

Wat kost het?

De rederij bepaalt de prijs voor het hergebruik van een container. Initieel dient de transporteur “credits” aan te kopen, via een beveiligde betalingsknop in de toepassing of via een girale overschrijving. De prijs per eenheid voor het hergebruik van een container wordt in de applicatie getoond wanneer je de betreffende container selecteert. Wordt het hergebruik van die container door de rederij goedgekeurd, dan wordt het bedrag van die container in mindering gebracht van het saldo op de creditaccount.

Services