Port of Antwerp

APICS Barge

Wat is het en voor wie is het bedoeld?

app  

APICS Barge is een uitbreiding van APICS. Voortaan krijg je als binnenvaartschipper en als vlootbeheerder een digitaal overzicht van de toestand van de haven van Antwerpen, zoals de stand van sluizen en bruggen, getijden en de actuele windkracht en windrichting. Ook de locatie van walstroompunten, drinkwaterpunten en afvalparken zijn duidelijk weergegeven op een interactieve kaart.

Meld op voorhand je aankomst en vertrek, boek een sluis en registreer het meren en ontmeren van jouw schip. Door gebruik te maken van APICS Barge beschikken alle coördinerende havendiensten automatisch over correcte en actuele gegevens van jouw traject binnen de haven van Antwerpen.

Wat heb je nodig?

Wanneer je een account aanmaakt op C-Point moet je meteen één of meerdere applicaties aanvinken waarvoor je C-Point account zal dienen. Nadat je aanvraag voor toegang tot APICS is goedgekeurd, kan je meteen aan de slag.

Heb je al een C-Point account maar nog geen toegang tot APICS? Log in en vraag toegang tot APICS.

 

Registreer je hier of log in met je bestaande C-Point account.

Registreer voor C-Point Login op C-Point

Toegankelijk via mobile of web

De APICS Barge applicatie is gratis te downloaden via Google Play Store en de iOS App Store onder de naam APICS Mobile . Ook een web-versie is beschikbaar voor Chrome, Safari en Edge Chromium browser. Om aan te melden heb je een C-Point gebruikersaccount nodig.

 

Download en installeer de applicatie voor Android of iPhone

Voor Android Voor iPhone

Hoe werkt het

Benieuwd hoe de applicatie werkt? De videohandleidingen leggen uit hoe je tewerk gaat. Je leert hoe je vaartuigen beheert en hoe je een reis aanmaakt. Ook leggen de video’s uit hoe je een sluis kiest en hoe je ligplaatsen raadpleegt.

 

Vaartuigen beheren

 

Reis aanmaken

 

Sluis kiezen

 

Ligplaatsen raadplegen

Uitgebreide handleiding

Ontdek hier de uitgebreide handleiding voor het gebruik van de applicatie in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Raadpleeg de veelgestelde vragen

Heb je vragen over de applicatie of het gebruik ervan? Kijk snel op onze uitgebreide FAQ.

Contact

Voor ondersteuning bij het gebruik van APICS Barge kan je mailen naar apicsbarge@portofantwerpbruges.com of rechtstreeks vanuit de toepassing via de knop 'Probleem melden'. Je vragen worden van maandag tot vrijdag tussen 08u00 en 16u00 behandeld.

Services