Port of Antwerp

e-Balie

Wat is het?

e-Balie is een gebruiksvriendelijke en gratis online toepassing waarin aangevers de terminal operator kunnen inlichten over toekomende cargo en de details van de uitklaring elektronisch kunnen doorgeven. e-Balie zorgt voor een papierloos export proces.

Ga onmiddellijk naar de toepassing!

Hoe werkt het?

Via e-Balie verwittigt de gebruiker (expediteur, exporteur, verlader, ...) de terminal operator van de komst van een lading, met vermelding van volgende gegevens:

  • Type document
  • Douanekantoor van uitgang
  • MRN-nummer
  • Containernummer/VIN-nummer
  • Terminal (optioneel)
  • Orderreferentie (optioneel)

De terminal operator kan deze gegevens permanent opvragen. Andere gebruikers kunnen alleen de e-Balie-gegevens waarvan zij zelf eigenaar zijn, in detail opvragen en bewerken.

Voor wie is het bedoeld?

Dankzij e-Balie kan de gebruiker de aanmelding van containers en voertuigen efficiĆ«nter en elektronisch doorgeven aan de terminalbeheerder die de rapportering aan de douane doet. Zowel uitvoer- als transitaangiften ten uitvoer kunnen in e-Balie geregistreerd worden zodat een papierloze afhandeling in de haven mogelijk wordt. 

Wat kost het?

Het Havenbedrijf neemt de kosten van ontwikkeling en exploitatie van de standaardfunctionaliteiten volledig voor haar rekening.

Ook de berichtenkost voor het insturen van de gegevens via elektronische weg (via XML-bericht) en kosten voor aansluiting op het communicatienetwerk (d.m.v. een ondersteund standaardprotocol) worden gedragen door het Havenbedrijf.

Abonneren op statuswijzingen?

Naast de gratis standaardfunctionaliteiten bieden we ook de mogelijkheid aan om zich te abonneren op de ontvangst van automatische statusmeldingen en douane-uitgangsbevestigingen per e-mail of XML. Dit is een betalende service (op basis van jaarabonnement).

Een abonnement aanvragen kan per mail aan info@c-point.be.

Vermeld in deze mail volgende gegevens:

  • statuswijziging via e-mail of XML (met opgave van het gewenste mailadres)
  • welke type statuswijzigingen (prijs blijft hetzelfde, ongeacht welke types meldingen je wilt ontvangen): aankomst cargo op terminal, vertrek cargo op terminal, bevestiging douane uitgang uit de EU
 
Kostprijs jaarabonnement  Aantal documenten per maand
250 EUR/jaar   Minder dan 100
500 EUR/jaar 100 - 1000
1000 EUR/jaar  Meer dan 1000

 

Services