Port of Antwerp

Terminalplanner

Terminalplanner moet terminalbeheerders helpen bij het efficiënt en digitaal inplannen van de schepen die hun terminal aanlopen.

Wat is het?

Terminalplanner is een webapplicatie die deel uitmaakt van APICS, het port information and control system van de haven van Antwerpen. Deze nieuwe functionaliteit moet terminalbeheerders helpen bij het efficiënt en digitaal inplannen van de schepen die hun terminal aanlopen.

Hoofddoel van Terminalplanner is het arbeidsintensieve planningsproces voor alle betrokken partijen, zowel terminalbeheerders als port planners, te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Hierdoor stijgt de efficiëntie en daalt het risico op fouten.

Hoe werkt het?

Terminalbeheerders kunnen hun planning rechtstreeks opmaken in de intuïtieve webapplicatie,  maar het is ook mogelijk om een planningsbestand uit een eigen systeem op te laden.
Wanneer de planning is opgemaakt, op basis van een (goedgekeurde) plaatsaanvraag in APICS, is het mogelijk het reisplan van het schip op te vragen, en wordt de ETD automatisch bijgesteld van zodra het schip opgenomen is in de vertrekplanning. Via het recent ontwikkelde dashboard "Havenplanning" krijgt men een overzicht van alle vrijgegeven schuttingen en van de aankomst- en vertrektijden van de zeeschepen in de getijhaven.

Voor wie is het bedoeld?

Alle watergebonden terminals in de haven van Antwerpen kunnen gebruikmaken van Terminalplanner nadat ze zich geregistreerd hebben voor APICS.

Voordelen?

Het gebruik van Terminalplanner biedt tal van voordelen:

  • Vermijden van dubbel invoerwerk
  • Meer transparant overzicht van ingeplande schepen
  • Verhoogde efficiënte en minder kans op fouten


Contactgegevens